Copyright Qode Interactive 2016
Jurist Den haag | FAQ
335
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-335,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

FAQ

Veel gestelde vragen

Wat zijn de primaire verantwoordelijkheden van een advocaat?

Van advocaten wordt verwacht dat zij zowel de wet handhaven als de rechten van hun cliënten beschermen, op grond van de toelating van een staat. Naast het daadwerkelijk kennen van de wet, met name binnen zijn of haar praktijkgebied, moet een advocaat duidelijk kunnen communiceren met zijn klanten, competent kunnen werken om de behoeften van zijn klanten op te lossen, en ethisch kunnen zijn bij de uitvoering van zijn algemene behandeling van een zaak.

Wat doen advocaten? Bestaan ze het grootste deel van hun tijd om zaken voor de rechtbank te redeneren?

De praktijk van de wet is meer dan alleen in de rechtbank verschijnen namens een cliënt. Hoewel er veel advocaten zijn die een zaak voor een rechter voordragen, zijn er net zoveel advocaten die nooit in een rechtszaal stappen. Maar al dan niet in de rechtzaal, advocaten brengen veel tijd door in een kantoor dat verschillende taken met betrekking tot de zaak van hun cliënten afhandelt, zoals onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen in de wet, het voorbereiden van juridische documenten en het geven van juridisch advies.

Hoeveel kosten advocaten

Het hangt er van af. Advocaten rekenen meestal per uur, op basis van hun ervaringsniveau en andere factoren, maar soms brengen ze een vast bedrag in rekening voor bepaalde transacties. Hoewel een bezoek van één of twee uur een paar honderd dollar kost (soms is de eerste consultatie gratis), kan een lopend juridisch geschil of kwestie duizenden of tienduizenden dollars kosten. Aan de andere kant verzamelen sommige letselschadeadvocaten geen cent, tenzij u uw zaak wint.

Wat zijn de vereisten om een advocaat te worden?

Om advocaat te worden, moet je eerst een speciale opleiding volgen en aan andere professionele vereisten voldoen. Hoewel elke staat zijn eigen normen heeft voor het verlenen van vergunningen aan advocaten, vereisen de meeste staten hoopvolle advocaten om een bachelordiploma te behalen en vervolgens een geaccrediteerde rechtenstudie af te ronden. Zodra het formele onderwijs voltooid is, moeten ze ook het Bar-onderzoek van de staat (een rigoureuze kennistest op alle rechtsgebieden) afleggen en doorlopen, onderzoeken naar hun morele karakter en geschiktheid om recht uit te oefenen en worden beëdigd door de staat of federaal Hooggerechtshof.